Tuina

Tuina

Wat is TuiNa?
TuiNa (spreek uit: Twee Na) is de bekendste Chinese massagetechniek en al ruim drieduizend jaar een van de peilers van de Traditionele Chinese Geneeswijzen.

Wat zijn meridianen?
Op westers wetenschappelijke wijze heeft men aangetoond dat de mens is uitgerust met een intern netwerk van energiebanen die de meridianen worden genoemd. Op deze meridianen bevinden zich vaste punten die een relatie onderhouden met de zeer diverse functies van de organen en de orgaansystemen.

Wat doet TuiNa?
TuiNa is niet te vergelijken met Westerse massage, die meestal is gericht op het specifiek behandelen van het bewegingsapparaat. TuiNa werkt diep in op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de patient, waardoor pijnen verminderen en de weerstand vergroot wordt.

Zowel volwassenen, ouderen als kinderen kunnen baat hebben bij TuiNa therapie.

Na de diagnose, gesteld volgens de TCG methodieken, zal de TuiNa therapeut met u bespreken wat hij/zij voor u kan betekenen, welke doelen haalbaar zijn in hoeveel tijd, en in hoeverre u zelf kunt meewerken aan verbetering (andere leef- en eetwijze, meer beweging, Taiji Quan).

Het consult zal 45-60 minuten per keer in beslag nemen. Tuina word altijd gecombineerd met acupunctuur. Indien nodig word er cupping, Moxa of guasha toegepast.

TuiNa kan worden gebruikt voor ontspanning, maar tevens voor het behandelen van een grote verscheidenheid aan lichamelijke en geestelijke klachten.